[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Regeringen og partierne bag forsvarsforliget har valgt den amerikanske helikopter MH-60R SEAHAWK som Danmarks nye skibsbaserede helikopter til erstatning for de nuværende Lynx-helikoptere.

SEAHAWK er en fleksibel maritim helikopter, der bliver leveret af US Navy. Helikopteren er produceret af Sikorsky i samarbejde med Lockheed Martin.

- Det er glædeligt, at politikerne i dag har fulgt vores indstilling om, hvilken maritim helikopter forsvaret skal have i fremtiden. Jeg vil gerne udtrykke min tilfredshed og ros overfor de medarbejdere, som har lagt et stort stykke arbejde i den meget komplicerede udvælgelsesproces, der er gået forud for dagens valg af ny helikopter, siger general og forsvarschef Peter Bartram.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi med MH-60R SEAHAWK får en robust og effektiv helikopter, der kan løse forsvarets mange opgaver både herhjemme - såvel som i udlandet, siger forsvarschefen.

Helikopteren er allerede i produktion og operativ tjeneste ved US Navy. De første helikoptere forventes leveret til Danmark i løbet af 2016. SEAHAWK'en skal afløse de aldrende LYNX-helikoptere.

Læs mere om helikopterne og selve anskaffelsen på FMTs hjemmeside.

 Pressekontakt i Forsvarskommandoen kan træffes på tlf: 70 200 440