[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Såfremt alt går som planlagt flytter Forsvaret ind i bygningen på Tinghúsvegur 64 i løbet af september, og når Arktisk Kommando oprettes den 31. oktober åbnes samtidigt kommandoens færøske repræsentation benævnt ”Forbindelseselement Færøerne”.

Forsvaret får imidlertid adgang til bygningen allerede fra medio august, idet der bliver behov for mindre tilpasninger af lokalerne, som omfatter ca. 150 m2 fordelt på to etager. Bygningen skal primært anvendes som kontorbygning, men der kommer også radioudstyr for kommunikation med forsvarets fly og skibe. Bygningen bliver til daglig arbejdsplads for 4 militære og 1 civil medarbejder.

Bygningen på Tinghúsvegur bliver også anvendt af MRCC Tórshavn/Tórshavn Radio og den færøske beredskabsstyrelse ”Tilbúgvingarstovnur Føroya”. Ved samplaceringen skabes der forudsætning for maksimal synergi myndighederne imellem til gavn for såvel det færøske beredskab som for Forsvarets opgaveløsning.

Færøernes Kommando nedlægges pr. 31. oktober og Forsvarets etablissement i Mjørkadalur og på Sornfelli samt et hus i Tórshavn rømmes ultimo 2012. 


Kilde: Færøernes Kommando