[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Jan Schelbech, Forsvarets Hovedredaktion

Pliiing – mobilen bimler i lommen. Det er ikke en sms eller mail der tikker ind. Det er en notifikation fra forsvarets nye trænings-app ”Træn med forsvaret”.  Min nye app gør mig opmærksom på, det er ved at være tid til at træne og det gør træningsapp´en i rigtigt mange danske hjem.

155.000 danskere har downloadet ”Træn med forsvaret” til Iphone eller android-telefoner siden forsvaret lancerede det lille mobile træningssoftware og lige nu er app´en den mest downloadede gratis applikation i kategorien sundhed og fitness i App Store.

”Træn med forsvaret” er udviklet til forsvarets medarbejdere og ikke mindst til unge mennesker, der vil i uniform, men app´en kan anvendes af alle, der har lyst og mod på at komme i form.  Det kræver ingen særlige forudsætninger at komme i gang med trænings-app´en.

Med App´en på mobilen kan man teste sig selv både konditions- og styrkemæssigt.  På baggrund af en personlig test, kan App´en lægge et 8-ugers træningsprogram til brugeren. Udover det personlige træningsprogram indeholder softwaren også en række træningsprogrammer og et øvelsesbibliotek på cirka 100 øvelser med tilhørende videoklip, der viser den rigtige træningsteknik.

Øvelserne kan anvendes uanset om man er i god eller dårlig form og hjælper dig til at styrke hele kroppen gennem træning af den såkaldte core-muskulatur på mave, ryg og sidemuskler kombineret med konditions- og styrketræning.

Læs mere om hvordan du kan træne med forsvaret.