[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin Forsvarets Hovedredaktion

Under et af stoppene undervejs på generalmajor Agner Rokos, chef for Hærens Operative Kommando, Afghanistan-rundtur, var på et afghansk træningscenter. Her trænes afghanske rekrutter og sergentelever i militære færdigheder.

- Når jeg ser det, så bekræfter det mig i, at der i hvert fald på det her område er god grund til at være optimistisk. Jeg synes, at det danske hold gør et stort stykke arbejde. De mentorer jo de afghanske instruktører, sagde generalmajor Agner Rokos.

Efter planen skal afghanerne selv stå for træningscentret ved udgangen af året. I den anledning havde generalmajor Agner Rokos en invitation med til chefen for træningscentret, oberst Shah Wali Zazai, om at komme til Danmark og se, hvordan danske soldater bliver trænet.

- Det er en stor glæde for mig at komme til Danmark og besøge militæret derovre. Deres uddannelse er bedre, så jeg vil kopiere den og bruge den herhjemme i Afghanistan, sagde oberst Shah Wali Zazai.

Se videoindslag her

Læs mere om generalmajor Agner Rokos besøg i Afghanistan her

Fakta
Det Afghanske Regionale Træningscenter (RMTC) i Camp Shorabak, er et af i øjeblikket 6 træningscentre under NATO’s Training Mission to Afghanistan (NTMA-A) programmet.

NTM-A programmet skal sikre opbygningen af de afghanske sikkerhedsstyrker, og at antallet af afghanske uddannede soldater når de aftalte 230.000 mand inden udgangen af 2014, hvor de internationale kampstyrker, efter planen skal forlade Afghanistan og overlade ansvaret for Afghanistans sikkerhed til afghanerne.