[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Søndermarken på Frederiksberg er et populært sted at løbe. Men den store park bliver ekstra fyldt den 3. maj, når idrætsforeningen på Hærens Officersskole arrangerer den første udgave af Hærløbet. Her kan man løbe 5 eller 10 km.

-Vi håber på og regner med 450 – 500 løbere. Det synes vi, vil være flot det første år, vi afholder løbet, siger formanden for idrætsforeningen på officersskolen, kadet Nikolai Christian Jensen.

Overskuddet fra løbet går til veteranarbejdet i Danmark, og i 2012 er det veterancenteret på Frederiksberg, der får overskuddet.

I 2011 samlede kadetterne på Hærens Officersskole mere end 11.000 kr. ind til veteranarbejdet ved at løbe om kap på en runde i haven, mens sponsorer betalte per omgang, kadetterne nåede. I år har idrætsforeningen på skolen arrangeret et rigtigt motionsløb, hvor alle kan deltage. Hovedparten af de forhåndstilmeldte tilmeldte er dog ansatte i forsvaret eller pårørende til ansatte.

-Vi har helt sikkert et større potentiale, end det vi rammer i år, men vi har ikke et budget, så vi har kunnet markedsføre os eksternt. Men det vigtigste i år er heller ikke antallet af deltagere, det er at lave et godt arrangement, siger Nikolai Christian Jensen. Blandt de tilmeldte er Siriuspatruljen, der vil løbe med en hundeslæde.

Det koster 200 kr. at deltage – for det beløb får man, ud over mulighed for at støtte veteranarbejdet, blandt andet en løbstrøje, buffet efter løbet og mulighed for at vinde lodtrækningsplaner. Man kan tilmelde sig løbet helt frem til starten den 3. maj, men hvis man vil være sikker på at få en løbstrøje, er sidste frist for tilmelding dog allerede den 22. april. Startnummeret kan efterfølgende byttes til en gratis adgangsbillet til særudstillingen om Afghanistan på Statens Forsvarshistoriske Museum i weekenden efter løbet, den 4.-6. maj.

Læs mere om løbet og tilmeld dig her