[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Strip i sergentmessen. Halvnøgne Cult-piger serverer drinks for soldaterne i forsvarets lokaler. Det vil ikke længere blive tolereret, hvis det foregår i regi af forsvaret ifølge en ny skrivelse, der præciserer forsvarets personalepolitik.

- Vi har konstateret, at der er arrangementer, hvor der indgik strippere eller meget letpåklædte damer på forsvarets etablissementer, fastslår kommandør Henrik Ryberg, der er chef for den personelstrategiske afdeling i forsvarskommandoen.

Det er forespørgsler fra forsvarets myndigheder om arrangementer, der har ført til præciseringen. Organisationen for Personlig Rådgivning i forsvaret modtog i 2011 13 henvendelser om kønskrænkende hændelser.

- Hvad soldaterne gør i deres fritid, kan vi som arbejdsgiver ikke blande os i, men som virksomhed kan vi ikke stå inde for den slags arrangementer, siger Henrik Ryberg.

Som sømand kender Henrik Ryberg godt til den skursnak, der uvilkårligt forekommer i et miljø med mange unge mænd.

- Er vi sippede? Jeg tror det ikke, for jeg har svært ved at finde andre virksomheder, der har et andet syn end os. Vi er jo en offentlig myndighed, siger Henrik Ryberg.

 Forsvaret støtter sociale arrangementer, der styrker sammenholdet, men ikke hvis dets lokaliteter eller ressourcer bliver bugt til arrangementer, hvor kvinder eller mænd bliver fremstillet seksuelt.

- Der er et krav om, at vi skal opføre os ordentligt. Hvis vi skal rekrutterer bredt blandt alle, så går det ikke med den slags arrangementer, siger Henrik Ryberg.