[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kilde: HOK

Det er ikke kun i hjemlige medier, at de danske soldaters indsats i Helmand er en god historie. I den kommende tid er soldaternes hverdag også genstand for en række indslag på den internationale internet-tv-station, NATO TV.

Det er især den danske ændring fra kamp til øget fokus på træning og uddannelse af de afghanske sikkerhedsstyrker, som har vakt interessen på den engelsksprogede kanal. Således følger NATO TV i støvlesporene på soldater og politifolkene fra DANCON ISAF 13, og skildrer det daglige samarbejde med afghansk militær og politi.

I løbet af de i alt seks indslag tager NATO TV blandt andet seerne med til centrum af handelsbyen Gereshk, hvor danske soldater fra Police Operational Mentor and Liasion Team (POMLT) kommer på hårdt arbejde. Som navnet antyder, samarbejder den danske POMLT-enhed med det afghanske politi, og i indslaget er det op til danskerne at sikre et gerningssted.

Samtidig får seerne også en unik mulighed for at komme helt tæt på det tilbageværende danske kampkompagni. Det sker, når en deling fra Bravo-kompagniet går ud på en tidlig morgenpatrulje i landsbyen Saidan nær den dansk-afghanske patruljebase Hazrat.

Se videoindslag