[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

To kadetter fra Hærens Officersskole sluttede i forrige weekend med flotte placeringer ved den militære konkurrence i Lanzarote Ironman. Poul Broch sluttede som nummer 5 i tiden 10.36.13, mens Anders Krogh Kristensen brugte 11.07.19 og blev nummer 14. Tiderne rakte også til placeringer i den absolut gode ende af den samlede konkurrence.

-Vi havde egentligt håbet på, at vi kunne kvalificere os til Hawaii Ironman, men varmen og forholdene gjorde det umuligt, så jeg er rigtigt godt tilfreds med resultatet, fortæller Poul Broch.

Triathlonkonkurrencen på Lanzarote regnes som en af de hårdeste i verden, fordi svømningen er vanskelig på grund af stærk strøm, mens cyklingen og løbet præges af kraftig blæst og høje temperaturer.


Poul Broch på den 180 km lange cykeltur. Cykeldelen af Lanzarote Ironman er præget af både varme, blæst og bakker.

-Jeg synes ikke, at strømmen gjorde så meget, men vi startede alle 1700 på en gang. Det var helt vanvittigt, og jeg kunne først svømme frit og finde en rytme, da vi var ude på den anden af de to omgange. Men det hårdeste var varmen på løbeturen. Det er det værste, jeg har oplevet, siger Poul Broch, der fortryder, at han ikke tog en løbekasket på under turen i den stærke sol.

-Det kostede minutter, erkender han.

Både Poul Broch og Anders Krogh Kristensen har gennemført Challenge Copenhagen to gange tidligere, men er ikke organiserede triatleter, og de har passet deres træning ved siden af timerne på det afsluttende år på Hærens Officersskole. 

-Det handler om at prioritere og passe træningen ind i hverdagen, så man fx løber til og fra skole, og ellers træne meget intensivt, siger Poul Broch. 

Hærens Officersskole har bakket de to atleter op ved at stille bil til rådighed, så de har kunne komme rundt til konkurrencer i Danmark. For at kunne deltage i løbet på Lanzarote havde de fået fri fra skole, og Poul Broch fik flyttet en eksamen, så han slap for at skulle haste hjem lige efter konkurrencen.

Poul Broch regner med at deltage i Lanzarote Ironman igen i 2013 og håber, at han har lært så meget af sine fejl, at han kan lave en tid, der kvalificerer ham til Ironman konkurrencen Hawaii, der er den mest prestigefulde i verden.