[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin Forsvarets Hovedredaktion

Beboerne I området omkring Varde, Oksbøl og Nymindegab må indstille sig på lidt mere trafik på vejene, når 1200 soldater gennemfører øvelse ´Crystal Eagle´. Det er det dansk-tysk-polske hovedkvarter, Multinational Corps North East, med hovedsæde i Szczecin, der fra den 2. til 12. maj gennemfører en stor international øvelse.

- Det er ikke en konventionel fjende, men grupperinger i befolkningen, vi skal øve i at håndtere. Vi får tildelt et scenario, der minder om Afghanistan. Altså et øvelsesområde, der er mangfoldigt og har et omfang, der er rigeligt stort til, at en brigade kan øve sig i at indsætte dispositionsenheder, siger major Pieter Corneliussen, der er chef G1 Administration i 2. Brigrade og presseofficer.

Vestjyderne skal nu ikke forvente at se soldater fra øvelsen træne rundt omkring i terrænet. Det er en stabsøvelse, der foregår bag skriveborde i de opstillede telte og containere.

Fakta
Soldater fra Østrig, Tjekkiet, Kroatien, Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Litauen, Letland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyrkiet og USA deltager i ´Crystal Eagle´.

Det danske bidrag består af 2. Brigade støttet af telegraf-, artilleri-, ingeniør- og logistiske enheder og dansk tjenestegørende personel fra hovedkvarteret i Polen.