[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen Forsvarets Hovedredaktion

Soldaterne i 2. Brigade har i den sidste uges tid trænet krig mod en jævnbyrdig modstander under en stor øvelse på heden i Oksbøl.
Angreb over vandløb er en af hærens grunddiscipliner. På øvelsens næstsidste dag - torsdag - trænede en panserbataljon fra 2. Brigade denne klassiker, da de skulle krydse vandløbet Markstrøm i Oksbøl Øvelsesterræn. Modstanderen var spejdere fra Gardehusarregimentet og et kompagni fra hjemmeværnet.

- Det er virkeligt spændende. Det er her, at vi som kampvognsfolk bliver udfordret. Det er her, vi får testet vores evner maksimalt. Uden at forklejne den fjende, som vi står overfor i Afghanistan, kan de ikke true os med de samme våbensystemer, som vi selv råder over, siger kaptajn Martin Kappel, der er eskadronschef i 1. Panserbataljon (fra Jydske Dragonregiment).Før kampvognene kunne komme over Markstrøm, skulle et infanterikompagni trænge fjenden tilbage, så broslagningen kunne foregå uforstyrret af fjendtlige styrker.

- Vi skal være 100procent sikre på, at vores ingeniørsoldater ikke kommer til skade, når de lægger broen over vandløbet. Broslagningen er meget vigtig for at bataljonen kan gennemføre deres angreb, siger premierløjtnant Nichlas Jochumsen fra brigadens 4. Bataljon, der er tilknyttet Jydske Dragonregiment. Hans soldater måtte arbejde hårdt, før det var sikkert at krydse Markstrøm. Først ved 15-tiden var en panserbro slået, og kampvognene kunne rykke frem.Novembervejret viste sig fra sin kolde og tørre side under øvelsens store finale. Nu kan fleste soldater se frem til tidlig juleferie efter en intensiv serie af øvelser.

Se flere billeder fra øvelsen på forsvarets facebook.