[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin Forsvarets Hovedredaktion

Præcis klokken 10 ankom Kronprinsparret til Kastellet på en smuk solrig septemberdag. Politi, soldater, beredskabsstyrelse, veteraner og pårørende var indbudt sammen med Kronprinsparret, politikere og forsvarets øverste ledelse.


Også børnehaver og københavnere havde fundet vej til Kastellet, hvor de havde sat sig på voldene sammen med fanebærere for at overvære begivenheden.


Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik skridter paraden af sammen med blandt andre forsvarschef general Peter Bartram.

Udenrigsminister Villy Søvndal talte til de fremmødte, hvor blikket først og fremmest var rettet mod de pårørende.

- I dag mindes vi de mange danskere, der har sat deres liv på spil. Vi hylder den kendsgerning, at der stadig er danskere, der er villige til at ofre sig for en større sag. Det er med stor ydmyghed og respekt, at jeg retter en særlig tak til jer. I har bidraget til at skabe håb og fremtid, sagde udenrigsminister Villy Søvndal og understregede, at på en dag som denne går hans tanker også til de pårørende, der hver dag må bære deres tab af en soldat.


Kronprinsparret på vej til at nedlægge krans ved monumentet.

Efter talen lagde Kronprinsparret en krans ved monumentet og mindedes de faldne og udsendte, mens Livgardens Musikkorps spillede ´Kongernes konge´.


Statminister Helle Thorning Schmidt sammen med forsvarschef general Peter Bartram på vej til at nedlægge krans.

Da det officielle arrangement var slut, strømmede publikum ind på monumentet med kranse og røde roser for at mindes og hylde de udsendte.

Følg med på flagdagen, hvor Forsvarskanalen sender live fra Christiansborg Slotsplads.

Du kan følge med på nettet her

eller på mobiltelefonen her