[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

1. november 2011 sagde Søværnet velkommen til kystredningstjenesten. De 250 medarbejdere, 21 kystredningsstationer, 35 fartøjer og 17 køretøjer er nu tilknyttet 1. eskadre. En af dem er stationsleder Morten Olsen fra kystredningsstationen i Hanstholm.

- Det er en spændende arbejdsplads. Der kan ske alt muligt. Man kan gå og småkede sig sådan en dag, hvor du tager de daglige tjek, og laver nogle reparationer. Så går alarmen lige pludselig og så er det det helt store, der sker. Det er derfor, jeg elsker jobbet, fordi det er så uforudsigeligt, fortæller Morten Olsen.

Kystredningstjenesten har årligt omkring 400 redningsaktioner. I Hanstholm måtte redningsfolkene sidste år af sted 67 gange til forskellige opgaver.

- Man prøver jo selvfølgeligt at forberede sig mentalt i minutterne efter alarmen er lydt. Når det er dårligt vejr, er man lidt ekstra spændt, for der er mange ting, der kan gå galt. Redningsaktioner er betydeligt sværere i sådan nogle situationer, siger Morten Olsen.

Stationsleder Morten Olsen har været redningsmand siden 2001. Redningsstationerne har 202 faste medarbejdere. Desuden findes der 25-30 vikarer samt et sekretariat på 13 medarbejdere.

Hvis alarmen går i dagtimerne, rykker redningsfolkene i Hanstholm ud på mellem 4 og 6 minutter.
- Det er klart, at ens kone engang i mellem er lidt bekymret, hvis det er dårligt vejr og midt om natten, og alarmen  går, erkender Morten Olsen, der har to børn.

Se et indslag om kystredningsstationen i Hanstholm på forsvarskanalen.