[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Trætheden er til at få øje på, da Søren Rantzau løber i mål efter 42 km løbetur i Central Park i New York. Og det er hans følelser også. Efter det første tak-for-turen-knus til medløberen Thomas Munch skal Søren Rantzau lige have et øjeblik alene.

- Når jeg bliver træt, går nerverne uden på tøjet, og jeg bliver meget rørt, siger han.

Søren Rantzau er en del af det hold danske veteraner, der skulle have løbet New York Marathon. Og som på grund af aflysningen af løbet i stedet arrangerede deres eget løb, der blev en del af det store spontane Run Anyway Marathon i Central Park i New York.

Tendensen til at blive rørt tilskriver Søren Rantzau den PTSD (Post Traumatisk Stress Disorder), som ramte ham hårdt efter en udsendelse til Kroatien i begyndelsen af 1990’erne. Men træningen frem mod maratonløbet i New York betyder, at Søren Rantzau i øjeblikket har det bedre, end han har haft det i lang tid.

- Siden jeg forpligtede mig til Team Veteran, er jeg blevet tvunget ind i en træning, og så kan det ikke undgås, at man får det bedre med sig selv. Også på det mentale plan. Jeg er kommet op på et helt andet niveau, og jeg har fået meget mere styr på min PTSD, siger han.

Hør mere om, hvad deltagelsen på Team Veteran har betydet for Søren Rantzau i interviewet her.