[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

42,195 km i løb er udfordring nok for de fleste. Men for flere af de 13 veteraner fra Veteranhjem København, der søndag morgen giver sig i kast med Berlins maraton, er selve løbeturen kun en af de udfordringer, der skal overvindes.

-For nogen er det at være i et andet land end udfordring i sig selv, andre kan have problemer med, at løbe blandt så mange mennesker, forklarer kaptajn Christina Hviid Mailund. Hun sidder i bestyrelsen for veteranhjemmet, og hun er en af trænerne i veteranhjemmets løbeklub. 

For at støtte veteranerne sender veteranhjemmet syv hjælpere med til Berlin. De placerer sig på steder på ruten, som de i forvejen har aftalt med løberne, og de tager imod løberne, når de kommer i mål.

-Vi har talt grundigt med den enkelte løber og er klar til at støtte dem på den måde, som de har behov for, forsikrer Christina Hviid Mailund, der selv er med som hjælper.

De 13 løbere, hvor en kører håndcykel og en løber med protese, har trænet sammen igennem længere tid for at blive klar til løbet. Ideen til at løbe i Berlin opstod kort tid efter, at veteranhjemmet havde stiftet en løbeklub.

- Hvis man vil have det bedre, er det godt at være i god fysisk form. Samtidig er der et vigtigt socialt aspekt i at komme ud at løbe sammen på faste træningsdage, forklarer Christina Hviid Mailund.

På trods af de ekstra udfordringer, som flere af løberne har, giver det rigtig god mening, at sende veteranerne til Berlin.

-Den fysiske udfordring, træningssamlingerne og det sammenhold, der opstår, når man er sammen om en hård opgave, minder om det, som soldaterne oplever i tjenesten, og som mange savner bagefter. Og så giver det selvfølgeligt en kæmpe sejr, når man er kommet igennem, siger Christina Hviid Mailund.

Holdet fra Veteranhjem København rejser til Berlin fredag.