[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Masser af energi og ikke så meget erfaring og teknik. Sådan lyder holdleder Erik L. Madsens forklaring på, at de danske femkæmpere ikke klarede sig så godt i sømandsskabsdisciplinen, der er den fjerde af de fem discipliner i marinefemkampen. Kæmperne er i gang med forsvarsmesterskaberne i marinefemkamp, der samtidig er en del af marinefemkæmpernes Nordic Cup, og som finder sted i Frederikshavn.

For danskerne er konkurrencen samtidig en del af forberedelserne frem mod verdensmesterskaberne, der holdes i Stockholm til august. Erik L. Madsen er overbevist om, at det unge danske landshold til den tid vil præstere væsentligt bedre, også i den teknisk krævende konkurrence i sømandsskab. Her har danskerne den udfordring, at der ikke er en permanent bane i Danmark, som atleterne kan træne på, men banen er sat op mod verdensmesterskaberne.

- Både drengene og pigerne har rigtigt meget energi og et stort potentiale, og nu skal vi træne rigtigt meget sømandsskab frem mod verdensmesterskaberne. Jeg er sikker på, at det her landshold kan nå højt op i verdenseliten. Men mange af dem er helt nye, og det tager to-tre år at lave en god marinemarinefemkæmper, siger Erik L. Madsen.

Følg med i resultaterne fra konkurrencen her.