[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin Forsvarets Hovedredaktion

Aalborg Kaserne følger nu trop med København, der sidste år fik en mindelund på Kastellet. I morgen indvier de en mindelund, hvis officielle navn er ´Aalborg Kasernes Mindelund´. Det er seks personer – fem mænd og en kvinde – der bliver mindet. De har alle har været udsendt fra Aalborg Kaserner og er omkommet i international tjeneste.

- Det har været et ønske gennem flere år, men det var nok åbningen af mindelunden på Kastellet, der var anstødet til mindelunden her, siger major Michael Laustsen, der er presseofficer på Aalborg Kaserner.


Det er på dette område af Aalborg Kaserne, at den nye mindelund er anbragt.

Ingeniør i design og arkitektur Taus Møller Bendsen fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste står bag værket. Mindelunden består af en svagt buet betonmur, der er fem meter lang og to meter høj med beplantning. På muren er de omkomnes navne skrevet på.

- Man kigger på ind på en buet mur. Modsat er der en halvmur, der fungerer som en bænk, hvor man kan kigge ind på mindepladerne i lunden, siger Michael Laustsen.

Pårørende og en række øvrige personer, der har været med omkring projektet, er inviteret til indvielsesceremonien, der finder sted torsdag den 10. maj klokken 9.30.