[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech, Forsvarets Hovedredaktion

Militærpolitiet afholder med jævne mellemrum hastighedskontrol på forsvarets områder. I dag var turen kommet til Nyholmen i København. Ud af de 27 påtaler var 4 alvorligere med hastigheder på 43-45 km i timen, hvor man må køre 30 kilometer i timen. Det gav indstilling til klip i kørekortet samt bøder på mellem 2500 kroner og 3000 kroner. De sager bliver i givet fald sendt til Forsvarets Auditørkorps til vurdering.

-  Formålet med hastighedskontrollen er forebyggende. Nyholmen er et område, hvor mange mennesker har adgang. Ikke kun militært ansatte, men også civile personer kan komme her. Rigtig mange bruger det som rekreativt område, hvor de går tur, løbetræner og cykler. Børnehaver og skoler kommer her også på tur, og det er vores pligt at sørge for, at området er sikkert at færdes i, siger oversergent MP Hans Hartmann Frederiksen.

Hastighedskontrollen bliver udført med en lasermåler, som både måler afstand og hastighed. Den bliver tjekket for funktionsdygtighed hver halve time, og den er konstrueret på en måde, så selve målingen af hastighed ikke kan give et forkert resultat. Enten måler den korrekt hastighed eller også måler den slet ingenting.Det er ikke alle trafikanter, der modtager MP’s henvendelse lige positivt.

- Nogle gange bliver de personer vi standser meget vrede over, at vi tillader os at give bøder og klip for overtrædelse af færdselsloven. For det meste forstår folk det godt, og de forstår, at vi bare passer vores arbejde, siger MP, Mathias Hindkjær.