[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech, Forsvarets Hovedredaktion

- Hvis du kan gå Hærvejsmarchen, er Nijmegen a piece of cake", lød det sejrssikkert fra Peter Van Dyk, der er en af holdets faste medlemmer. Peter har gået et hav af marcher, og har en håndfuld Nijmegen-ture bag sig. Derfor
betragtede jeg selv Nijmegen som "a walk in the park", da vi kørte nedover Europa i den olivengrønne minibus fra kasernen i Fredericia sammen med holdet fra Telegrafregimentet. Her på tredjedagen var jeg i gang med grundigt at revurdere min selvsikkerhed. Allerede på andendagen kunne jeg konstatere, at mit ellers fejlfrie støvle-setup fra Hærvejen, ikke var fejlfrit med de ti ekstra kilo på ryggen. Mine fødder blev ganske enkelt større i støvlerne på grund af belastningen, og jeg fik vabler. Rigtige vabler! Store vabler! Smertefulde vabler, fortæller Robert Bedsted i sin beretning.

Læs hele beretningen her

Fakta
Den første fire-dages, internationale march i Holland blev gennemført i 1909, hvor der var mulighed for at starte  15 forskellige steder i landet. Der deltog 306 deltagere, og de gik 35 km om dagen. Fra 1910 gennemførte man marchen samme sted, men med skiftende lokaliteter. Distancerne var dengang 35, 45 eller 55  km om dagen. I 1919 gennemførte den første kvinde marchen, og fra 1925 blev marchen fast etableret i Nijmegen. 1998 markerer året, hvor mere end 1 million mennesker har deltaget i Nijmegenmarchen. I år deltog mere end 600 danskere sammen mere end 40.000 civile og militære personer fra over 50 lande.
 
Kilde:
Nijmegen.dk