[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Martha Madsen Forsvarets Sundhedstjeneste

Når en soldat bliver såret, sørger Forsvarets Sundhedstjeneste for, at soldaten bliver overført til Rigshospitalet i København, der står for den indledende behandling og genoptræning. Men på et tidspunkt kan soldaten ikke længere blive på Rigshospitalet. Han eller hun skal hjem til sin egen bopæl og sit eget tjenestested et sted i Danmark, hvor kommunen ikke nødvendigvis har erfaring med de skader og mén, som en soldat kan få i sit arbejde.

Derfor har Soldaterlegatet i samarbejde med Forsvarets Sundhedstjeneste doneret nye genoptræningsmaskiner til seks tjenestesteder i Danmark. Her kan soldaterne fortsætte deres genoptræning i samarbejde med sundhedstjenestens militære fysiske trænere og fysioterapeuter, og ikke mindst være sammen med deres kammerater og kollegaer, mens de træner.

I dag blev den røde snor til Garderkaserne Høveltes nye træningsrum klippet over af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, hvorefter alle seks træningsrum nu er åbnede og klar til brug for tjenestestedernes ansatte. De nye genoptræningsfaciliteter skal være til gavn for de soldater, der bliver sårede eller lider fysisk overlast under udsendelse eller som får en overbelastningsskade under deres tjeneste i Danmark.

Læs hele historien her.