[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med omkring 80 hunde i fast tjeneste er Siruispatruljen en stor aftager af små sko. For de firebenene medarbejdere er udstyret med fodtøj, der kan beskytte deres poter mod skarpe kanter i isen. I år har hundene fået nye sko.

- Den type, man brugte før, havde en tynd filtsål, som blev slidt op alt for hurtigt. Den nye type har en mere solid sål, som er mere holdbar, siger Anne Ulbrandt, som er indkøbsansvarlig for hunde i Forsvarets Materieltjeneste.

Forsvaret har i alt ca. 200 hunde, der ud over opgaverne på Grønland, bruges til bevogtning, eftersøgning og til at lede efter sprængstoffer. Og det er ikke kun hundene i det kolde nord, der kan få sko på.

-Vi har mange forskellige typer sko og i flere slags til både små og store hunde. Til hundene i Afghanistan har vi sko, der kan beskytte deres poter mod det varme sand, fortæller Anne Ulbrandt videre.

Du kan læse mere om udstyr til forsvarets hunde i Forsvarsavisen nr. 2, der lander i postkassen hos alle forsvarets ansatte i de kommende dage.