[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med blafrende røde regimentsfaner tog æresparaden for Hendes majestæt Dronningen sig flot ud i det skarpe frostklare sollys. Den Kongelige Livgardes musikkorps ledsagede den korte ceremoni. Først med fanfarer ved fungerende forsvarschef generalløjtnant Bjørn Bisserups ankomst, siden ved majestætens ankomst.

 

Selve paraden bestod udover musikkorpset af en æreskommando fra Livgarden i blå galla, og så havde fem myndigheder mønstret hver 30 soldater i uniform og galla. Udover de tre værn var det Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Efter at have inspiceret æresparaden holdt majestæten en tale rettet til alle forsvarets og Beredskabsstyrelsens ansatte. I talen udtrykte dronningen taknemmelighed for indsatsen i sine 40 år som Danmarks regent. 40 år hvor forsvaret har udviklet en professionalisme i takt med at den kolde krig blev afløst af politisk sammenbrud i øst og konflikter i Mellemøsten.
- Den høje standard hvormed forsvarets ansatte løser de internationale opgaver gør mig stolt. Og selvom der venter en omstillingstid, forventer jeg at forsvaret vil bevare professionalismen, gå-på-modet og gennemføre den med fortrøstning, sluttede majestæten.

Sammen med den fungerende forsvarschef lagde majestæten en krans ved mindesmærket for danskere faldet i international tjeneste.

 

Efter paraden var der reception på Kastellet hvor majestæten fik overrakt gaver fra forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Læs mere om gaverne nedenfor.

Se video