[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Thomas Jerichow, Forsvarets Hovedredaktion

Mere end 500 reserveofficerer fra en række lande er i denne uge samlet i København for at holde sommerkongres i reserveofficerernes internationale foreninger CIOR/CIOMR/NRFC.

Efter åbningen mandag aften, hvor blandt andet HKH Prins Joachim talte, lagde Forsvarschefen tirsdag ud med at belyse situationen for dansk forsvar. Han fortalte om de udfordringer og visioner forsvaret arbejder med. Både i forhold til det faste personel og for personel af reserven.

Samtidig begyndte de militære konkurrencer, som er en del af konferencen i Høvelte nord for København. Her dyster hold fra 13 lande i blandt andet skydning, svømning og orienteringsløb.Blandt de emner, der er på programmet inden konferencen slutter fredag, er erfaringsudveksling indenfor CIMIC og militær kirurgi. De seneste ti års internationale missioner har betydet store fremskridt indenfor begge områder.


Fakta
Det Internationale Forbund af Reserveofficerer, ofte omtalt med den franske forkortelse CIOR, repræsenterer interesser for over 1,3 millioner reservister i 36 deltagende nationer inden for og uden for NATO, hvilket gør det til verdens største militære reserveofficer organisation. Forbundet blev grundlagt i 1948 af officersforeningerne i Belgien, Frankrig og Holland.Mandag nedlagde repræsentanter fra CIOR kranse ved mindesmærket på Kastellet.