[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Vi snakkede om min skade og han var fuld af beklagelse, udtaler Dennis Dencker til Dansk Handicap Idrætsforbund. Han dyrker idræt i DIF Soldaterprojekt. Herigennem har han blandt andet deltaget i New York City Marathon 2011 i samarbejde med Team Veteran. Denne præstation fik Dennis Dencker mulighed for at drøfte med Prinsen og Kronprinsen.


Dennis Dencker efter han gennemførte New York Marathon. I går mødte han Prins Charles. Foto: Carsten Lundager.– Prins Charles var fuld af beundring for, at jeg har gennemført et maraton. Han var utrolig behagelig at snakke med, og vi grinte og lavede sjov fortæller Dennis Dencker umiddelbart efter mødet på Kastellet, hvor han også talte om sin udsendelse til Afghanistan og den skade han pådrog sig , der medførte amputation af det ene underben.
Under besøget på Kastellet lagde Prins Charles og Kronprins Frederik en krans ved monumentet for Danmarks Internationale Indsats, hvorefter de deltog i en reception i Kastellets nordre magasin for danske soldater, der har tjent i Afghanistan, og deres familier.

Prins Charles og Lady Camillas officielle besøg i Danmark slutter i dag. De har været på rundrejse i Skandinavien for at markere Dronning Elizabeths 60 års jubilæum.


Kronprinsesse Mary og Lady Camilla. Foto: Per Steen Lynge, Forsvarets Bibliotek.

Fakta
DIF Soldaterprojekt sætter fokus på idræt for soldater med fysiske skader og løber i en knap 3 årig projektperiode fra 1. april 2011 til 31. december 2013.
Danmarks Idrætsforbund (DIF) har bevilget 1,8 millioner kroner til projektet, og påtager sig dermed et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner. Projektet, der skal udvikle idrætstilbud til de sårede soldater, finder sted i et samarbejde mellem Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idrætsforbund (DHIF), der deles om resten af udgifterne til det 2,5 millioner kroner dyre projekt.
Kilde: Dansk Handicap Idrætsforbund