[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Hvad hedder du?, spørger en dreng fra en børnehave, der passerer en flok soldater.
- Carsten. Vi er ude at gå en tur, svarer delingsfører premierløjtnant Carsten Højriis. Han er ved at føre en deling soldater i gennem Holstebro en almindelig onsdag formiddag i marts. De er fra et IKK kompagni, som er en af Jydske Dragonregiments stående enheder.

Soldaterne skal til Helmandprovinsen i august 2012, og selv om det er fuldstændig ufarligt at gå rundt i Holstebro, er soldaterne glade for at træne i byen.
- Jeg har gået patruljer i Green Zone, og det er langt mere roligt at gå en tur igennem Holstebro. Alligevel kan du lære rigtigt meget af det. Når vi skal af sted, er det forskellige opgaver, vi får. Vi kommer under engelsk kommando, og vi kan sagtens komme til at gå en patrulje inde i byen. Så er det meget godt at prøve det i lille Holstebro, siger konstabel Morten Thodsen.
- Det er rigtigt fedt at komme ud og lave en øvelse målrettet mod missionen i Afghanistan. Områderne dernede svinger meget i trusselsniveau. Nogle områder er fredelige. Andre områder skal man virkelig være på vagt, supplerer konstabel Robert Newstead.

Patruljens mål er rådhuset, hvor Carsten Højriis skal mødes med byens overhoved, borgmester H. C. Østerbye. Han har ikke noget i mod, at soldaterne øver sig i civilt terræn.
- Borgerne synes Jydske Dragonregiment er en naturlig del af bylivet. Det har fået endnu større betydning, nu hvor vi har soldater i krig, og de bliver sendt af sted herfra Holstebro, slår borgmesteren fast. 

Se et indslag på forsvarskanalen om patruljen i Holstebro.