[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Hærens Officersskole (HO) afholdt tirsdag 18. september en konference om Syrien, hvor en dynamisk blanding af samfundsfaglige og militære eksperter gav deres bud på, hvor det borgerkrigsplagede land står og hvad konflikten kan udvikle sig til.

 

Konferencen bød på indlæg fra major Peter Dahl, der netop er vendt hjem fra mission som teamleder for FNs observatørkorps i Hama-provinsen i Syrien, Jakob Skovgaard Petersen, Syrien-ekspert og professor i Mellemøst-studier ved Københavns Universitet, samt adjunkt, ph.d. i statskundskab på HO Jørgen Staun.

 

HO afholder årligt omkring tre af sådanne konferencer, der sigter på at udruste eleverne til at forstå og håndtere de komplekse sammenhænge i internationale konflikter. Mange af de kommende officerer bliver måske direkte involveret i lignende konflikter i deres fremtidige arbejde i forsvaret.

 

Skolens elever og stab udtrykte stor tilfredshed med dagens indhold og deltog ivrigt i den afsluttende paneldebat. Der blev spurgt ind til såvel de politiske og kulturelle aspekter af konflikten, som de militære. Alle tre vil være relevante for de unge officerer, i fald Danmark bliver involveret i en væbnet intervention i Syrien.

 


Major Steen Kjærgaard, der underviser i statskundskab på HO, gav også et oplæg om de militære implikationer i en eventuel NATO-intervention. Du kan læse mere om Steen Kjærgaards analyse af en mulig militær intervention i Syrien HER.