[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech Forsvarets Hovedredaktion

Padborg Park dannede i lørdags rammen om 3. løb ud af 5, hvor Team Wounded Racing kørte sig til en medaljeplads.
Chris Breum var første mand bag rattet med start nr. 19, og allerede fra begyndelsen overhalede han sine konkurrenter. På 10. omgang satte han holdets hurtigste omgangstid på 1:07,731. Efter en time i sædet overtog Kristian Nielsen og fortsatte, hvor Chris slap. Både Kristian og Kasper Thomsen, der kørte som tredje mand, kørte gode tider. Med det arbejde, som de andre havde lagt for dagen, så var det op til Michael Sørensen at få bilen helskindet hjem igennem den sidste time. Det lykkedes, og for første gang var der pokaler til Team Wounded Racing.

Team Wounded Racing er et racing team bestående af fysisk sårede soldater. Teamet  deltager i Danish Endurance Championship i 2012-sæsonen. Kørerne på teamet er i større eller mindre grad fysisk handicappede, herunder både amputerede og rygmarvsskadede. Fælles for alle er, at de har fået skaderne  under udsendelse med de danske styrker i Afghanistan.

Det 2. løb i serien blev afviklet på Ring Djursland, som desværre endte uheldigt for Team Wounded Racing, idet Mark Peters forulykkede med bilen. Derfor var glæden så meget større over lørdagens succes.

Se også artikel om 2. løb i serien

Fakta:
Lørdag den 12. maj havde Team Wounded Racing sin debut i racerløbsserien Danish Endurance Championship, der et langdistanceløb, hvor der køres mellem 4-6 timer per løb. Det betyder flere skift mellem kørerne under løbene.
Løbene afvikles således:
12. Maj: Padborg Park - 6 timers løb.
2. Juni: Ring Djursland - 4 timers løb.
30. Juni: Padborg Park - 4 timers løb.
11. August: Padborg Park - 4 timers løb.
1. September: Jyllandsringen - 4 timers løb.