[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Med 335 hold i København og 172 hold i Aalborg kommer forsvaret til at sætte sit præg på de DHL-stafetløb, der løbes torsdag. Med i alt 507 hold stiller forsvaret med omkring 2500 løbere i de to byer. (Mange løber traditionelt mere end en tur.)

Som det har været tradition i de senere år, har forsvarets løbere ens løbetrøjer. I år i en karakteristisk farve et sted mellem gul og grøn på farveskalaen. Trøjerne og gebyret for at deltage betales af forsvaret.

-Deltagelse i DHL-stafetten er en del af sundhedspolitikken. Forsvaret betaler for medarbejdernes deltagelse i forskellige motionsevents i håb om, at det giver sundere medarbejdere. Men stafetten er jo også en god anledning til at mødes på tværs af enheder. Man møder gamle kolleger og folk, som man har fået i skole med, så det plejer at været ret hyggeligt, siger kaptajn Mikkel Soelberg fra Center for Idræt ved Forsvarets Sundhedstjeneste.

I Aalborg er forsvaret med 172 hold det største firma, der løber torsdag. Det fortæller marinespecialist Ole Støtt, der er forsvarets løbskoordinator i den nordlige del af Jylland.

-Vi var omkring 130 sidste år, så det er vokset betydeligt. En del af forklaringen er måske, at der er blevet åbnet for gå-hold. Men jeg synes i det hele taget, at der er en rigtig god opbakning heroppe, siger Ole Støtt.

I Odense og Aarhus har forsvarets flourgrønne løbere allerede været i aktion. I Aarhus stillede forsvaret med 44 hold til løbet den 23. august, der foregik i smukke omgivelser ved Marselisborg.

-Det var en rigtig god og hyggelig aften med perfekt løbevejr, fortæller kaptajn Simon Rewers Hansen fra FTK.

Hovedparten af de 44 hold kom fra flyvevåbnets tjenestesteder i Jylland, men der var også hold fra Hærens Operative Kommando og Søværnets Operative Kommando.

-Næste år vil jeg arbejde for, at der kommer lidt flere grønne hold med, siger Simon Rewers Hansen.

I Odense løb forsvaret allerede den 16. august, hvor 11 hold løb i området omkring Fruens Bøge og Odense Å. Også her var der fokus på både det sportslige og det sociale.

-Det er en god anledning til at mødes på tværs af værn og enheder. Specielt de hold, der går, får virkelig vendt verdenssituationen, og det er med til at skabe holdånd. Men DHL-stafetten er også med til at få aktiveret medarbejdere, som normalt ikke løber så meget, siger overkonstabel-1 Anders Sørensen, der er hjælper for idrætslederen i Fredericia.