[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Der bliver travlhed både inden i og uden for Forsvarsministeriet fredag aften, når København holder kulturnat.

I gaderne langs Forsvarsministeriet (Ved Stranden og Admiralgade) kan publikum se og prøve hærens infanterikampkøretøjer, se Rullemarie i aktion og høre musik fra Søværnets Tamburkorps og Livgardens Tambourkorps.

Indenfor holder ministeriet flere gange i løbet af aftenen videokonference med soldater fra Afghanistan, og der er mulighed for at møde forsvarsminister Nick Hækkerup. Men der er også mulighed for at møde soldater og andre medarbejdere fra rigtigt mange dele af forsvaret. Der er søfolk, der har været på piratjagt, soldater fra flyvevåbnet, der været med i missionen over Libyen, og soldater fra hæren, der har været i Afghanistan.


Frømandskorpset, Jægerkorpset og Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni er også med på kulturnatten i Forsvarsministeriet.

Man kan også høre, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste løser sine opgaver, og hvordan forsvaret arbejder på at blive grønnere og mere miljøvenligt. Endelig er der flere historiske foredrag. Der er både mulighed for at høre om Christians Ø og om den danske krigshelt Anders Lassen.

Klik her for det fulde program for kulturnatten i Forsvarsministeriet.

Husk også, at forsvaret andre steder i København også deltager i kulturnatten.

Se programmer for

Livgarden Kaserne

Holmen

Kastellet