[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Absalon er blevet bedre til at spotte pirater tæt på den somaliske kyst. To års erfaring og senest overvågning fra Challenger fly har medvirket til et opdateret normalbillede af trafikken på kysten.

Når Absalon patruljerer langs den somaliske kyst, er det vigtigt at kunne skelne mellem fredelige handelsfartøjer, fiske-dhower og piratskibe. Man danner sig et såkaldt normalbillede. For det er ulige nemmere at pågribe pirater, når de stikker ud fra baserne på kysten, end at eftersøge dem hundreder af mil fra land i Det Indiske Ocean.

- Og vi er blevet meget bedre til at danne et normalbillede, siden Esbern Snare startede på den slags operationer i 2010. Og senest rigtig godt hjulpet af Challengerflyet, fortæller kommandørkaptajn Carsten Fjord-Larsen, som seerne møder i dokumentarserien Piratjagt på TV3+.

Den rutinerede skibschef har de seneste år fulgt ændringerne i trafikmønstret tæt på kysten. Fiskeriet er taget til, og umiddelbart ligner fiskefartøjerne pirater, så det kan snyde når man støder på større ”moderskibe” med mindre skiffs på slæb. Der er dog stor forskel i handlemønster og ikke mindst forskel på redskaber om bord på en skiff udstyret enten til pirateri eller fiskeri.

Se indslag om lessons learned på Forsvarskanalen  

Se trailer for tredje afsnit af Piratjagt TV3+, sendes mandag 19. marts kl. 20.00