[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets hovedredaktion

Det blev den værnepligtige Jesper Kousgaard fra Jydske Dragonregiments Idrætsforening, der løb med sejren, da Dansk Militært Idrætsforbund og Jydske Dragonregiment tirsdag afholdt forbundsmesterskaber på mountainbike. Løbet blev kørt i Vestre Plantage ved Holstebro Kaserne. Kvindernes mesterskab blev vundet af Nina Hoffmann, der kører for idrætsforeningen på Forsvarsakademiet.

- Det var hårdt løb på en teknisk krævende rute, der var blød på grund af regnen, fortæller Jesper Kousgaard. 

Efter en første omgang, hvor der blev kørt taktisk, stak Jesper Kousgaaard af fra feltet og kørte alene hjem til en klar, men også overraskende sejr.

-Vi blev nummer to på stafetten om formiddagen, og jeg synes, at vinderne så stærke ud, så jeg var overrasket over, at jeg kunne træde fra dem, siger han.

Det var første gang Jesper Kousgaard vandt en konkurrence på mountainbike, men han har tidligere kørt på højt niveau på landevejen.


Konkurrencen blev afviklet på en teknisk krævende rute, der tilmed var blød og tung på grund af regnen.

Stævneleder seniorsergent Henrik Schmidt var tilfreds med afviklingen af mesterskabet.

- Det gik godt. Det var en barsk rute, nok lidt til den hårde side, men det forløb stort set uden problemer. Vi havde et styrt, hvor en rytter brækkede kravebenet. Men han kunne køre med de andre hjem, og jeg har fået at vide, at han har det godt, siger han.

Til gengæld er Henrik Schmidt ikke helt tilfreds med, at der kun var omkring 65 deltagere til start.

- Det er lidt skuffende. Sidste år var der omkring 120, og der burde komme over 100 til sådan et mesterskab, så jeg vil da gerne opfordre til, at der er flere, der stiller op næste år, siger Henrik Schmidt.


En af dagens uheldigste deltagere var Claus Nørregaard Rasmussen fra idrætsforeningen på Hærens Officersskole, der fik defekt på sidste omgang og måtte løbe i mål. Det udløste en fighter pokal.

I stafetten vandt Jægerkorpsets Idrætsforening foran Jydske Dragonregiments Idrætsforening og med endnu et hold fra Jægerkorpset på tredjepladsen.