[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Tre sårede soldater fra Team Veteran var sammen med miljøminister Ida Auken og borgmester Hans Jørgensen fra Faaborg-Midtfyn Kommune inviteret som særlige gæster, da en ny natursti fra Ringe til Korinth blev indviet i weekenden.

Veteranerne skulle køre den 16 km lange cykelrute igennem lige efter borgmesteren og ministeren, der førte an.

-Naturstyrelsen og Faaborg-Kommune har fået lavet en natursti, som vi har gjort meget ud af at gøre handicapvenlig. Vi har inviteret veteranerne fra Team Veteran, fordi vi ved, at de med deres gode form ville være i stand til at køre alle de 16 km og også tilbage igen. Det er der ikke så mange handicappede, der kan. Og så vil vi gerne sende et signal om, at det er vigtigt at sætte fokus på veteraner, siger Jens Peter Jacobsen, der er landdistriktskoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune.

-Det var fedt at blive inviteret, det var da en ære, og det var dejligt at få lov at køre med, siger Rasmus Kienitz.

Desværre blev veteranernes tur ikke så lang som ventet 

-Der løber en sti til heste langs den asfalterede sti, og hestene havde sparket en masse sand og grus op på stien, og da det også stod ned i stænger, punkterede vi alle tre inden for de første 5 km, og da vi ikke kunne få ekstra slanger til håndcyklernes forhjul, endte det med, at vi kørte tilbage til Ringe, fortæller Rasmus Kienitz.