[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarets Hovedredaktion

Tirsdag flyver et forkommando fra maratonholdet Team Veteran til New York for at forberede modtagelsen af resten af holdet, der følger onsdag. Derefter har veteranerne dagene frem til søndag til at vænne sig til tidsforskellen og til at blive helt klar til at løbe og køre New York City Marathon 2012. Det er i hvert fald planen. Om den holder afhænger lige nu af den orkan, der truer den amerikanske østkyst og foreløbigt har ført til aflysninger af alle fly fra Danmark til New York mandag og lukket alt offentlig transport i den amerikanske storby.

- Vi følger situationen tæt, men vi er optimister. Veteranerne på holdet har, siden de blev skadet, overvundet meget voldsommere modstand end et blæsevejr, så der skal mere til at bringe os ud af balance. Vi har et rigtig godt samarbejde med SAS, og vi er sikre på, at de nok skal få os frem, siger Lars Bo Holm Pedersen, der er hovedmanden bag Team Veteran.

Team Veteran stiller til start i New York Marathon med et hold bestående af både fysisk og psykisk sårede veteraner. Fem veteraner deltager i håndcykel, og fire skal løbe de 42,195 km. De løbende veteraner følges af Team Veterans medløbere.