[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Camilla Frederiksen, Kommunikationsafdelingen

- Moar! Er han rigtig soldat nu? Sådan lød spørgsmålet fra én af de mindre pårørende, der var mødt frem for at fejre kadetternes udnævnelse til premierløjtnanter. Svaret fra den stolte mor druknede dog i tilråb og klapsalver fra den øvrige familie, da deres personlige kadet blev udnævnt og lykønsket af chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Per Ludvigsen, chefen for Hærens Officersskole, oberst Eigil Schjønning og den fungerende chef for Hjemmeværnet, oberst Peer Sander Rouff.

På skolebænken
Inden udnævnelsen i dag har de 125 kadetter været igennem den tre år lange grundofficersuddannelse på Hærens Officersskole. 

- Tak for tiden. I kan godt være stolte, for I er dygtigt uddannet. Jeg er helt sikker på, at jeg står overfor 125 branddygtige folk, der er klar til at gøre en forskel, lød det fra skolechef Eigil Schjønning, da han bød velkommen til Hold Anker, deres pårørende og andre nysgerrige fremmødte i Frederiksberg Have.

God ledelse
Efter at have skridtet paraden fik chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Per Ludvigsen ordet.

- Der venter jer et betragteligt ansvar, der stiller store krav til jeres lederevner. Der er opgaver og udfordringer til alle, og det kræver god og ordentlig ledelse. Og den fine palette I har fået her, sætter jer i stand til at tage fat, sagde han og fortsatte:

- Senest har I gennemført uddannelse i faldskærmsudspring. De fleste med succes, har jeg ladet mig fortælle, sagde Per Ludvigsen med henvisning til den officer, der måtte gennemføre paraden siddende, på grund af et brækket ben under sidste spring. Stor årgang
Efter paraden og udnævnelsen var det tid til familiefotos, knus og lykønskninger fra de fremmødte familiemedlemmer og venner, der var med til at fejre Hold Anker. Holdet er et af de største nogensinde. Normalt bliver der kun udnævnt mellem 60 og 80 premierløjtnanter på en årgang. 

De 125 nye officerer bliver efter udnævnelsen ansat i Forsvaret som tjenestemænd.