[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling.

85% af befolkningen har adgang til sundhedsvæsenet, 8 millioner skoleelever og en bronzemedalje til de olympiske lege, er nogle af de positive tal fra Afghanistan, som NATO kan se tilbage på i 2012. 45 insiderangreb og 61 dødsfald er til gengæld bekymrende.
- Vi tjekker de afghanske soldaters baggrund. Vi har biometriske oplysninger på 10.000 soldater og vi fortsætter med at indsamle materiale. Vi stopper ikke. Vi bliver nødt til at eliminere dette problem, siger general Zahir Azimi fra det afghanske forsvarsministerium.
 

Overdragelse af sikkerheden
Det store samtaleemne i Afghanistan er dog ikke 2012, men 2014. Her skal de afghanske sikkerhedsstyrker overtage sikkerheden i landet. Forberedelserne til overdragelsen kører for fuld skrue. De afghanske sikkerhedsstyrker er nået op på 330.000 soldater, hvilket er en stigning på 50% i forhold til 2011. I samme tidsrum er NATO-styrken skåret ned fra 130.000 til 102.000.
- Livet i Afghanistan stopper ikke, når de internationale styrker forlader landet i 2014. Vi vil ikke gå tilbage. Vi ønsker ikke at gå tilbage. Vi vil kæmpe for en bedre fremtid her i landet. Ikke bare for os egen skyld, men også for vores børns skyld, siger Sabrina Saqeb fra Research Institute for Women i Afghanistan.  

Se også NATO-Channels tilbageblik på 2012