[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den officielle fejring af de udsendte indledes torsdag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale indsats på Kastellet i København. Her opstilles en paradestyrke fra Forsvaret, politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Kongehuset, folkevalgte, ledelsen fra de udsendende myndigheder og pårørende og efterladte til udsendte deltager. Udenrigsminister Villy Søvndal taler.

De faldne mindes
Tidligt på eftermiddagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i de internationale missioner. Ved mindegudstjenesten deltager Kongehuset, medlemmer af regeringen og Folketinget, samt ledelsen fra de myndigheder, der har udsendt medarbejdere til de internationale missioner. Hærprovst Thomas Hansen Beck prædiker, og forsvarsminister Nicolai Wammen taler under mindegudstjenesten.

Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværnsfolk, beredskabsfolk og politibetjente der har været udsendt i det forgangne år stiller op til parade sammen med en æreskommando fra den Kongelige Livgarde. Veteranforeningerne stiller med faner. Statsminister Helle Thorning Schmidt, forsvarschef general Peter Bartram og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg taler til paraden. Folketingets formand Mogens Lykketoft byder veteraner og gæster velkommen til reception.

Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården. Ministre og folketingsmedlemmer deltager i receptionen, hvor de vil have mulighed for at tale med Danmarks udsendte.

Ved siden af det officielle arrangement højtideligholdes flagdagen ved en række arrangementer over hele landet.

- Flagdagen er blevet en begivenhed, der i stigende grad fejres rundt om i landet. Det vidner om, at danske soldaters indsats i Afghanistan, Mali, Kosovo, Baltikum eller ud fra Afrikas kyst ikke går ubemærket hen. Danske soldater har sat deres aftryk hos de mennesker, som de er rejst ud for at hjælpe, men flagdagen viser, at indsatsen også har sat aftryk herhjemme. Det er jeg stolt af og jeg vil gerne sige tak til de mange, der står bag de lokale arrangementer, siger forsvarschef general Peter Bartram.