[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Carsten Randers

Lige nu er Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) i gang med at sælge en usædvanlig ejendom. Forsvaret tilpasser sine kapaciteter, og i den forbindelse er det vurderet, at der ikke længere er brug for Depot Tolne i Vendsyssel.

Derfor kan man nu erhverve et depotområde med 18 hektar i naturskønne omgivelser med 6 depotbygninger på i alt knap 2.000 m², tre emballagerum på i alt knap 900 m², en værkstedsbygning på knap 400 m², et kedel-/omklædningsrum på 132 m² og så er der 10 ammunitionsbunkere fra 1955 på hver 137 m².

Og hvad forestiller chefen for ejendomssektionen i FBE, Jens Henrik Sørensen, sig, at man kan bruge herligheden til?

- Der er 18 hektar skøn natur, så det er oplagt at benytte det til jagt og selvfølgelig en eller anden form for skovdrift. Depotbygningerne og bunkerne kan bruges på forskellig vis, men det er helt op til køberens fantasi, siger Jens Henrik Sørensen, som understreger, at det selvfølgelig skal stemme overens med kommunens plangrundlag.

2. maj kunne interesserede købere for første gang besigtige området, og der var langt større interesse end forventet. Og ud over ti hold med potentielle købere var den forsamlede nordjyske presse dukket op.
Anden besigtigelsesdato er 24. maj kl. 15-16.30, og derefter skal interesserede komme med et bud inden 11. juni kl. 12. Som de øvrige af forsvarets ejendomme bliver Depot Tolne nemlig solgt i offentligt udbud til højst bydende.

Udbudsmaterialet kan ses her