[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af kaptajn Niels Brandt, presseofficer, DANILOG

For Vordingborg Kaserne er det en ganske særlig begivenhed, når Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsegemalen ankommer til kasernen. Det bliver kulminationen for fejringen af Vordingborg Kasernes 100 års jubilæum.

Efter Vordingborg Kommunes officielle modtagelse i det gamle rådhus kører Regentparret ned igennem Algade eskorteret af Hesteskadronen fra Gardehusarregimentet.

Præcis kl. 11.40 vil kareten med Regentparret kører igennem hovedvagten.

Dronningen besøger kasernen
Programmet er på plads. Kl. 11.45 vil kareten gøre holdt på idrætspladsen, som er forvandlet til en paradeplads. Her vil alt kasernens personel være opmarcheret og aflægger honnør til musik fra Søværnets Tambourkorps. Efter at have ”skridtet fronten af” bliver Regentparret kørt til det nye auditorium, hvor garnisonskommandanten for Vordingborg Kaserne, oberstløjtnant Per L. Hinrichsen, vil fortælle om kasernens 100-årige historie krydret med historiske billeder.

Derefter har Regentparret mulighed for at studere den udstilling om kasernens historie, som var opstillet i Kulturarkaden i foråret, inden Regentparret vil få en kort rundvisning på kasernen for at se de gamle bygninger.

Programmet afsluttes med en frokost med Vordingborg Kommune som vært i kasernens nyeste bygning. Klokken 14.10 forlader Regentparret kasernen og fortsætter med Vordingborg Kommunes program.

Åbent hus for alle
På dagen gennemføres også åbent hus for alle interesserede. De værnepligtige, der aftjener deres værnepligt i øjeblikket har forberedt sig grundigt og glæder sig til at vise, hvad de har lært.

Det begynder kl. 12.00 og fortsætter til kl. 16.00. Her vil man kunne se de værnepligtige, som demonstrerer deres evner som soldater, der er udstillinger af våben, køretøjer og uniformer. Igen i år viser Gardehusarregimentets panser- og køretøjsforening deres gamle militære køretøjer.


Læs mere i folderen her

Kilde: Det Danske Internationale Logistik Center