[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af premierløjtnant M. Schmidt

Der var en masse glade ansigter, sang, musik og hjemlig hygge, da to besætningsmedlemmer fra Ejnar Mikkelsen besøgte Børnehjemmet Meeqqat Illuat i Nuuk. Med sig havde de en lidt for tidlig julegave, som besætningen havde samlet sammen til.

Børnehjemmet Meeqqat Illuat i Nuuk var i sin tid ”adopteret” af inspektionskutteren Agpa. Denne tradition har Ejnar Mikkelsen videreført og har ved flere lejligheder haft besøg af børnehjemmet eller besøgt det på dets adresse i Nuuk samt givet gaver til børnene over jul.Julen begyndte dog lidt tidligt i år. Skibet sejler snart til Danmark for rutinemæssigt værftseftersyn, så besætningen uddelte gaver til børnehjemmet lidt tidligere på året end normalt. Over året har besætningen samlet penge sammen til børnehjemmet – og i år blev det til en stor samlet gave - nemlig et gavekort til biografen i Nuuk med dertilhørende sodavand og popcorn.

To besætningsmedlemmer overrakte gavekortet, og i den forbindelse fik de lejlighed til at se og høre nogle af børnene spille og synge. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag.

Besætningen på Ejnar Mikkelsen ønsker børnehjemmet en rigtig god jul.