[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Soldaterne fra den danske Task Force 7, som primært består af jægersoldater og frømænd, var natten mellem onsdag og torsdag på en fælles patrulje med afghanske politifolk i området Upper Gereshk Valley, nordøst for Gereshk. I forbindelse med gennemførelse af patruljen, blev en sprængladning udløst, hvilket sårede en dansk soldat fra Task Force 7. Den hårdt sårede soldat modtog straks førstehjælp på stedet, hvorefter han blev fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Desværre stod soldatens liv ikke til at redde.
 
Forsvarschef general Peter Bartram udtaler i forbindelse med den tragiske hændelse:
- Det gjorde mig forfærdeligt ondt da jeg natten til torsdag fik at vide, at en af vores soldater fra Task Force 7 har mistet livet. Soldaten blev dræbt i forbindelse med det vigtige arbejde i at uddanne og mentorere afghanske sikkerhedsstyrker til selv at tage vare på sikkerheden i Afghanistan. Den tragiske hændelse minder os nu på smerteligste vis atter om, at det på ingen måde er et ufarligt arbejde de danske soldater udfører i Helmand.

- Forsvaret vil gøre alt for at støtte og hjælpe den dræbte soldats familie og kære i den svære tid, som de nu skal igennem. Mine tanker går til de efterladte og til den dræbte soldats kammerater, som til trods for tabet af en våbenbror vil stå sammen, og fortsætte med at løfte den vigtige opgave i at uddanne de afghanske sikkerhedsstyrker.
 
Til redaktionerne:
Hvis denne meddelelse viderebringes, så oplys venligst, at de nærmeste pårørende er underrettet.