[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Kommunikationsafdelingen

”Hærofficerer i 300 år” er titlen på jubilæumsbogen. Ellers ligner den dog langt fra den traditionelle jubilæumsbog. Major Claus Andersen fra Hærens Offcersskole, som har været med til at redigere bogen, siger om tilblivelsen:
- Vi har set på de jubilæumsbøger, der hidtil har været lavet. De har været meget kronologiske med billeder af skolecheferne bag i. Bøgerne indeholdt en detaljeret beskrivelse af hvor meget tid man bruger til taktik, krigshistorie og matematik i forskellige perioder. Der ville vi gå en ny vej, og vi har allieret os med en masse professionelle mennesker -  civile såvel som militære - til at skrive forskellige tematiske artikler. Jeg håber alle kan finde en artikel, de har lyst til at læse.Så kan man sætte bogen fra sig igen og tage den frem ved en anden lejlighed, forklarer han.

Den indeholder blandt andet en artikel om danske officerer i tysk tjeneste under Anden Verdenskrig.
- Det har vi valgt også at tage op, selv om det har været lidt tabubelagt, så vi kan diskutere det, siger Claus Andersen.

I bogen er der bidrag fra Birgitte Refslund Sørensen, Gunner Lind, Christian Arildsen, Kjeld Hald Galster, Eric Lerdrup Bourgois, Martin Cleemann Rasmussen, Bjørn Østergaard, Claus Eskild Andersen, Niels Bo Poulsen, Aage Trommer, Torben Toftgaard Engen, Lars Reinhardt Møller og Eigil Schjønning.

Bogen koster 200 kr. og kan købes på Gardershop, Ulrikkenborg Plads 1, 2800 Kongens Lyngby, telefon: 45 87 93 00, mail: kundeservice@gardershop.dk samt webportal: http://www.gardershop.dk/

For yderligere information, kontakt venligst:
Major Claus Eskild Andersen, tlf. 29 64 12 71 eller clauseskild.andersen@youmail.dk
Presseofficer major Morten Kjelmann, tlf. 2563 8441 eller ho-rfv01@mil.dk