[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Det er da fint at hædre alle soldater, der har været ude, men det er især de soldater, der har været ude seks måneder i Afghanistan, der skal hædres, siger fartøjschef på C-130-J HERCULES, Ulrik Mikkelsen og fortsætter:

- Flyvevåbnet er ikke ude i forreste række. Vores indsats er mere i baggrunden, den bliver gennemført under nogle andre forhold, og så er vi ikke udsendt så lang tid af gangen. Derfor er det de andre, der for alvor fortjener hæderen, lyder den beskedne forklaring.

Ulrik Mikkelsen var med på det første hold i Mali som støtte til den franske aktion i landet. Han er derfor en af de personer, der bliver hædret på Flagdagen, fordi han har været udsendt på en mission for Danmark på baggrund af en beslutning, der er truffet af regeringen, Folketinget eller af en minister. Spændende mission
På trods af beskedenheden så er fartøjschefen samtidig også stolt af indsatsen i Mali, blandt andet fordi det nye koncept virkede.

- Det var første gang, vi benyttede os af IOC (Initial Operation Capability). Vi lettede fra Danmark og efter landing i Mali kunne vi faktisk operere fra første minut. Og så var der masser af spændende flyvning i Mali, hvorimod vi kender flyvningerne til og fra og i Afghanistan til hudløshed.

- Man bliver selvfølgelig også glad, når franskmændene efterfølgende giver udtryk for, at de har været meget glade for vores indsats i Mali.

Konen med
Det er fjerde gang, at Ulrik Mikkelsen deltager i Flagdagen og paraden den 5. september i København, men i år adskiller arrangementet sig dog på et punkt.

- Jeg skal have min kone med for første gang, så hun også kan se, hvad det er for noget, og det er da også fint at hædre soldaterne for deres arbejde ud i verden.

Udover C130-bidraget deltager Flyvevåbnet også i Flagdagen med blandt andet F-16 bidraget, der har været i Baltikum for at patruljere luftrummet.

Du kan læse mere om de forskellige arrangementer og hjemkomstparaden på ”Flagdagsportalen” her på Forsvarets hjemmeside.