[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Arktisk Kommando

Om eftermiddagen fredag den 22. marts modtog Arktisk Kommando melding fra Sirius hovedkvarter i Daneborg om, at slædehold 4 havde været udsat for et sneskred, der havde dræbt otte af holdets i alt 12 slædehunde. De to patruljesoldater havde med hurtig reaktion undgået sneskreddet og slået lejr et sikkert sted i nærheden af ulykkesstedet.

Ulykken fandt sted på vestkysten af Wulff Land i det nordligste Grønland cirka 550 km vest for Station Nord og skete i forbindelse med passage af et smalt elvleje. Slæden havde sat sig fast mellem nogle klipper, og under arbejdet med at få den fri skred en stor og hård snemasse ned over de forreste hunde. De blev dræbt på stedet.

Alene i den arktiske ødemark med kun fire hunde tilbage er en alvorlig situation, så Arktisk Kommando besluttede straks at evakuere slædehold 4 fra ulykkesstedet. Vejret i området var godt, så det lykkedes allerede om eftermiddagen den efterfølgende dag at nå frem til slædeholdet med et fly af typen Twin Otter. Efter ombordtagning af de to patruljesoldater og de resterende fire hunde lettede flyet med kurs mod Station Nord, hvor det landede tidligt om aftenen. Søndag den 24. marts blev de to patruljesoldater overført til Daneborg. De er begge ved godt mod.