[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationsafdelingen.

De næste fem mandage kan man komme nærmere svaret på, hvorfor krigen i Afghanistan tiltrak mange unge til forsvaret. Eller som TV2 selv formulerer det;

”Johan, Theis, Kasper, Joseph og Michael har hver især deres drøm om soldaterlivet og hver deres grund til at ville i krig. Vi følger dem under deres uddannelse på Høvelte Kaserne, i deres kamp om at komme med på holdet, der sendes af sted, og vi er også med tæt på, når krigene på hjemmefronten med mødre, fædre og kærester udkæmpes.”

Tilrettelæggeren af serien er den erfarne dokumentarist Nikolaj Venge, der også stod bag ”Danske drenge i Irak” fra 2004 og var med til at lave serien ”Felthospitalet”. 

- Det var en stor oplevelse at lære de fem unge at kende, og møde familiernes åbenhed. Selvom forsvaret til tider optrådte stift og besværligt, så oplevede vi også stor forståelse for vores projekt, nemlig at anskue hvorfor de unge trods indre og ydre modstand ønskede at gå i krig. Det håber vi er lykkedes, fortæller Nikolaj Venge.

De fem hovedpersoner var fra Livgardens 4.deling , som blev opslugt af 1.kompagni og udsendt som såkaldt ”leave kompagni” i forårsmånederne under ISAF hold 15.

Første program har særlig fokus på 20-årige Kasper Wolff og sendes mandag den 4. november kl.22.45
Se TV2s reklame Trailer her: