[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech, Kommunikationsafdelingen

Der var dækket op med vin og kranskage på forsvarschef Peter Bartrams kontor ved overrækkelsen af Forsvarets Idrætspris 2012.

Jes Mose Jensen er Trænregimentets mest erfarne medarbejder på det idrætsmæssige område. Siden 2012 har han været formand for Aalborg Kaserners idrætsudvalg, hvor han som leder har opnået bemærkelsesværdige resultater. Indsatsen har været bredt fordelt på alle tænkelige idrætsmæssige facetter. Optimering af idrætsfaciliteter og kommunikation af idrætslige tiltag for soldaternes trivsel.Forsvarschef Peter Bartram holdt tale, og overrakte en gave til Jes Mose Jensen for hans indsats.

-    Idræt har en særlig betydning for forsvaret, specielt for vores operative virke. Du er indstillet af mange årsager, man bliver næsten helt åndeløs af at læse det igennem. Du har i de forgangne år været et fremragende eksempel for soldaterne på Ålborg Kaserner. Både i rollen som leder og for dine egne individuelle præstationer. Du har plads i mange foreninger inden for især orienteringsløb, både i civilt og militært regi. Du har været en rollemodel for mange. Det vil jeg gerne takke dig for, og jeg vil gerne takke dig for din indsats for forsvaret og ikke mindst for forsvarets ansatte, sagde forsvarschefen i sin tale.

Blandt de indbudte gæster var også chefen for Trænregimentet oberst Flemming Larsen. Han er stolt over, at Trænregimentet på denne måde får en prismodtager

- For at blive indstillet til denne pris kræver det mange års ihærdigt arbejde inden for idrætsvirksomheden. Jes har drevet det langt, og han har stort set været med i al den tid, han har været i forsvaret. Vi i Trænregimentet er meget stolte af, at vi nu får en idrætsprismodtager, udtaler chefen for Trænregimentet oberst Flemming Larsen.

Den aktive seniorsergent har selv været på det militære landshold i orienteringsløb siden 1991 med gode resultater. I 2012 vandt Jes Mose Jensen Verdensmesterskabet i Biathlonorientering ved VM i Estland. Her vandt han både den klassiske distance og sprintdistancen i sin klasse for herrer 45.

-    At få denne pris er helt fantastisk. Det er det bedste, der er hændt i mit liv. Det bedste jeg har udrettet i mit arbejde er forhåbentlig, at soldaterne har en oplevelse af, at der bliver gjort noget for dem i mit regiment, Trænregimentet. At nogen ser mig som forbillede er det sekundære, siger Jes Mose Jensen.

Jes Mose Jensens store interesse er orienteringsløb. Han fungerer både som ansvarlig skovkontakt til alle skovejere for alle enheder i Nordjylland, når der skal koordineres orienteringsløb. Et ansvar han har varetaget siden 1998. Han har i 2012 ligeledes gennemført Nijmegenmarchen i Holland for 26. gang på regimentets marchhold, ligesom han har været regimentets officielle holdleder de sidste mange år.

Jes Mose Jensens kone, Mette Møller Nielsen, var med sin mand i dag til overrækkelsen af Forsvarets Idrætspris. Hun er selv aktiv idrætsudøver på DMI landshold i biatholnorientering, og hun er den eneste danske udøver, som har vundet VM på den klassiske distance i 2009. Sidste år vandt Mette bronze i den bedste række.

-    Vi dyrker begge meget idræt, og det er en stor del af vores liv. Når vi løber sammen og træner, så kan vi godt have lidt intern konkurrence. Men som regel vinder Jes. Jeg er meget stolt af Jes i dag. Det er meget fortjent, siger Mette Møller Nielsen.

Seniorsergenten er også flittig som arrangør af militære stævner. Han har blandt andet været stævneleder på Europacupstævne i militær femkamp, Forsvarets mesterskab i Orienteringsløb og terrænsport, åbent militært mesterskab i biatholnorientering. Senest i 2012, hvor han var stævneleder på World Cup finalen i biathlonorientering.

Ålborg Kaserners Idrætsforening (AKIF) blev i oktober 2012 kåret til månedens klub i civilt regi af Dansk Orienteringsforbund. Denne kåring kan tilskrives Jes Mose Jensen, som kontinuerligt arbejder med at få flere soldater ud at løbe orienteringsløb.