[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lars Bøgh Vinther, kommunikationsafdelingen
Foto Ann Outzen, CSW, Flyvestation Aalborg

Solen skinnede fra en blå og skyfri himmel, da hercules med de hjemvendende soldater i lav højde drønede henover hangarpladsen, fyldt med forventningsfulde pårørende. Da maskinen endelig var landet og taxiet ind, fik familiemedlemmerne lov at gå de 23 soldater i møde og byde ordentlig velkommen.

- Det her er rigtig dejligt, mente 15 årige Jacob Nielsen. Familien har et nedlagt landbrug udenfor Aalborg, så Jacob har været manden i huset, mens far har været i Afghanistan. Peer Broberg Mortensen har været på mission som jordudstyrsmekaniker.

Officiel velkomst
- Nu skal I bare sætte dem i gang med hjemmearbejde, var chefen for Flyvertaktisk Kommandos opfordring til de pårørende.
Generalmajor Henrik Røboe-Dam havde dog også rosende ord med i talen, da soldaterne blev budt officielt velkommen inde i den store hangar på Flyvestation Aalborg. Ikke mindst de gennemførte air drops fik generalens ros.
Paraden i hangaren sluttede med overdragelsen af fanen, hvorefter der blev budt på røde pølser.Travl mission
- Vi har haft rigtig travlt, og har været fri for nævneværdige materielle problemer, konstaterede detachement chefen, oberstløjtnant Claus Caspersen.

Arbejdsopgaverne har da også været mange. Daglige ruteflyvninger med personel og gods. Flyvninger med VIPs. Air drop missioner hvor brændstof, forplejning og andet gods er blevet leveret med faldskærm direkte til tropper på jorden.
I alt har enheden flyttet mere end 26.000 personer og 4.500.000 pund gods. Leveret 523.000 pund gods på 20 air drop missioner. Fløjet mere end1000 ture - og flyet har været i luften i mere end 1000 timer.