[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sådan lyder opfordringen fra en af de soldater, der har været udsendt med fregatten IVER HUITFELDT i første halvdel af i år, da fregatten deltog i NATO’s antipiraterioperation OPERATION OCEAN SHIELD.

- Når man som familie mærker en stor opbakning fra omgivelserne på sådan en dag, så bliver udsendelserne også mere overkommelige. Derfor skal familierne også være i fokus på en dag som den 5. september, siger kaptajnløjtnant Kenneth Buur Jensen.

Han har været udsendt tre gange og fortæller, at man selvfølgelig har brug for opbakning fra familien i forbindelse med en udsendelse, men at udsendelserne samtidig er en del af jobbet:

- For mange soldater er det et arbejde, hvor man får sin løn, så på en måde bliver det hverdag for os. Derfor er det vigtig at have fokus på familierne til de udsendte, så de også føler opbakningen.

Ændret opgave
Kenneth Buur Jensen har været en af fire taktiske officerer ombord på IVER HUITFELDT, og selv om han har været udsendt til samme mission tre gange, så er selve arbejdsopgaven ikke blevet kedelig.

- Det har været super spændende, og det gælder alle tre ture. Især fordi missionen har ændret sig på meget kort tid. Først handlede det primært om jagten på pirater, imens vi nu har meget mere fokus på at støtte lokalsamfundet og på kapacitetsopbygning i regionen, forklarer Kenneth.

På trods af hans tre udsendelser, så har han endnu ikke selv deltaget i den nationale Flagdag.

- Det har aldrig passet med arbejdet, og det gør det heller ikke i år, men jeg sætter stor pris på, at vi har fået sådan en dag. Jeg tror, at det betyder meget for mange soldater, at vores arbejde bliver værdsat.