[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, kommunikationsafdelingen.

- Formålet er, at vi lærer hinanden at kende bedst muligt. Det skaber grobund for, at vi kan samarbejde, når vi er ude på en international mission, siger oberst Eigil Schjønning chefen for Hærens Officersskole. Kadetstævnet foregik på Hærens Officersskole 28-31. maj. Det er delt op i tre hovedaktiviteter. Sportskonkurrencer med blandede hold, oplæg og diskussioner om FN- og NATO-operationer og endelig en del sociale aktiviteter. Julie Nissen, som er kadet på Hærens Officersskole, var en af deltagerne i stævnet.

- Jeg synes, det er rigtigt spændende. Vi lærer forskellene på hinandens forsvar at kende, fordi vi kommer til at diskutere en masse ting og kommer så tæt på hinanden, siger hun. Julie Nissen er ikke ked af at dyste på blandede hold.

- Hvis vi er opdelt i nationer, bliver det mere en kamp mod hinanden i stedet for at lære at samarbejde, forklarer hun.

Siden 2008 er nordisk kadetstævne blevet afholdt uden landskampe.
- Jeg prøvede det nye koncept for første gang i 2010 i Norge. Det var jeg relativt skeptisk overfor, for jeg var jo vant til det gamle, hvor det til sidst gik rigtigt godt for Danmark. Jeg måtte dog erkende, at kadetterne har rigtigt meget ud af det. Meget mere end vi havde i sin tid, siger Eigil Schjønning.