[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det fleksible støtteskib Esbern Snare har for første gang fået en af Forsvarets nye Puma-droner med til Afrikas Horn, hvor den anvendes i indsatsen mod pirater.

Dronen ligner i al væsentlighed et helt almindeligt fjernstyret fly fra hobbyverdenen, men Pumaen er udrustes med kamera og datalink, så det kan sende overvågningsbilleder tilbage til skibet.

- Vi bruger blandt andet dronen til at kigge ned i de små skibe i området omkring Esbern Snare for at se, hvor mange mennesker, der er ombord, og om de har våben, stiger eller ekstra brændstoftønder, som indikerer, at det kunne være pirater. Det fortæller Jes, som er kaptajnløjtnant, og i øjeblikket er udsendt med Esbern Snare. Kan ikke erstatte helikopteren

Selvom Pumaen er hurtig at sende i luften for at skabe et overblik over området, så kan den langtfra erstatte den Lynx-helikopter som også er ombord.

- Helikopteren har for eksempel en meget længere rækkevidde, og så kan den bevæbnes med tungt maskingevær, og beskytte det Særlige Maritime Indsatshold under indsættelse mod pirater. Men dronen giver os en god mulighed for hurtigt at kunne få et billede af området uden at der er fare for personel, fortsætter han.

Se mere om dronen i videoen herunder: