[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Kommunikationsafdelingen

- Det er ufatteligt vigtigt at de unge mennesker får et sundt måltid mad, sagde fødevareminister Mette Gjerskov til personalet i kantinen på Høvelte Kaserne. I dag besøgte hun kasernen for at overrække et diplom til Forenede Services direktør Peer C. Krogh, der har været med til at udbrede den sunde mad i forsvarets kantiner gennem nøglehulsordningen.


Nøglehulsordningen har spredt sig fra Sverige til Danmark og Norge. Nøglehullet ligner den sunde madpyramide på billedet.

- Jeg vil gerne have en smagsprøve med hjem, sagde fødeministeren, da hun så bagerens nybagte brød. Hun hilste også på et par værnepligtige, der fortalte, at de har fået et lille kursus i sund kost. For når de kommer lige fra mors kødgryder, er der mange som ikke ved hvad der er sundt og usundt.
Forenede Service har licitation på alle kantiner i Østdanmark. Det er et år siden, at de kom med i fødevareministeriets nøglehulsordning. I dag er 19 kantiner nøglehulscertificerede, mens tre er på vej til at blive det. For at være med i nøglehullet skal kantinerne følge faste opskrifter og tilbyde kunderne et sundt måltid mad.


Stor forbedring

Overkonstabel Martin Boris Petersen er tidligere gået i en lang bue uden om maden på Høvelte Kaserne.
- Før var der ikke så meget at vælge med. Det var gullashkanonagtigt med noget unævneligt kød. I dag er der en kæmpe salatbuffet og mange forskellige retter. Man kan tydeligt se, hvad det er for en slags kød, siger han.

Se indslag om nøglehulsordningen