[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Nicholas Lundgard, presseofficer

Det er onsdag og den sidste dag på den store, afsluttende øvelse før ISAF 15 afrejser til Helmand. Alle enheder er indsat i Oksbøl øvelsesterræn, og en stor kampgruppe operation har været i gang siden kl. 0400 i morges. Temperaturen nærmer sig minus 12, og der er ikke mange skyer på himlen til at holde på den rest af varme, som måske befinder sig et sted under den 30 centimeter tykke sne. Det er koldt!- Kulden har egentlig ikke været noget problem for os, da vi også har haft en del frost og sne på Bornholm de seneste par måneder, så vi har vænnet os til at fryse lidt. Dog har der været en del af kammeraterne, som har været ramt af influenza, og det smitter jo lidt når man bor tæt i telte, som vi gør, siger konstabel Hansen, der er spejder i POMLT (Police Mentoring and Liaison Team) sektionen.

- Det har været en rigtig god øvelse, og det har været fedt med så stor indlevelse fra momenterne, der spiller lokale afghanere og afghanske sikkerhedsstyrker. På den måde bliver det meget virkelighedstro. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme af sted, til at opleve kulturen og menneskene, og ikke mindst til det unikke kammeratskab vi har i vores enhed, som med sikkerhed kun bliver stærkere når vi først står nede i missionen.

Efter mange måneders træning, uddannelse og øvelse, siden konstabel Hansen og hans kammerater forlod værnepligten for at blive professionelle soldater på ISAF 15, lader det nu til, at iveren og glæden efter at komme af sted, er ved at boble over.

- Vi er så klar til at rejse sydpå, siger konstabel Hansen, og stopper endnu et fremmed køretøj for at undersøge dets gøremål i øvelsesområdet i Oksbøl.